Imagini șocante într-un laborator din Germania. Maimuțe torturate în experimente

Un laborator din Germania se află sub investigație după ce mai mulți activiști au publicat imagini horror cu animalele legate cu hamuri metalice și sechestrate în containere minuscule.

Imaginile filmate cu camera ascunsă la Laboratorul de Farmacologie și Toxicologie (LPT) de lângă Hamburg arată modul violent în care sunt tratate mai multe maimuțe. Primatele
sunt prinse cu hamuri metalice, iar într-una din imagini un animal este lovit cu capul de tocul unei uși.

În filmare se pot vedea și câini și pisici care par că sângerează și mor în urma testelor.

Cruelty Free International transmite că aceste condiții încalcă în mod evident reglementările UE privind bunăstarea animalelor și cer închiderea instituției, scrie The Guardian.

Activiștii de la Soko Tierschutz spun că imaginile demonstrează o combinație oribilă de suferință și cruzime, iar practicile încalcă legislația germană și pe cea europeană.

Unde au ajuns maimuțele confiscate din menajeria ilegală a lui Nuțu Cămătaru

“Este de neimaginat că așa ceva se poate întâmpla într-o țară în care animalele sunt protejate prin constituție. Cerem guvernului german să acționeze imediat și să închidă LPT și să oprească aceste teste crude prin care animalele sunt otrăvite”, a declarat Friedrich Mulln, reprezentant al Soko Tierschutz.

Potrivit CFI, angajații laboratorului injectează animalele cu diverse substanțe pentru a vedea dozele la care acestea încep să devină periculoase, ca să afle cantitățile sigure pentru om. Printre efectele secundare oribile provocate de aceste substanțe se numără vărsături, sângerări interne, probleme respiratorii, cedarea organelor și chiar moartea.