Informația care bulversează omenirea. De când circulă, de fapt, COVID -19

Noi informații apar în legătură cu apariția COVID -19, care a afectat întreaga Planetă. Potrivit ultimelor studii, acesta ar fi apărut încă din luna septembrie a anului trecut.

Virusul SarsCov2 circula în Italia încă din septembrie 2019, deci cu mult înainte de ceea ce se credea până acum. Confirmarea a venit dintr-un studiu realizat de Institutul Oncologic din Milano și Universitatea din Siena, studiu condus de directorul științific Giovanni Apolone şi publicat în Tumori Journal.

 

Analizând eșantioanele a 959 de persoane, toate asimptomatice, care au participat la screening-uri pentru cancer pulmonar în perioada septembrie 2019 și martie 2020, s-a descoperit că 11,6% (adică 111 din 959) dintre acești oameni aveau anticorpi împotriva coronavirusului, dintre care 14% deja în septembrie, 30% în a doua săptămână din februarie 2020, majoritatea persoanelor (53,2%) fiind din regiunea Lombardia.


Autoritățile italiene anunță că cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus din Italia a intrat într-o „dezaccelerare” care încă nu este stabilizată, dar care demonstrează că măsurile impuse funcţionează.

Italienii anunță că au frânat pandemia
Preşedintele Consiliului Superior al Sănătăţii, Franco Locatelli, a explicat vineri la o conferinţă de presă că pentru a patra zi consecutiv s-a observat o scădere a numărului de internări la terapie intensivă şi o contractare a indicelui de transmitere a virusului.