Informația momentului! Ce se întâmplă cu medicul erou, grav rănit la Piatra Neamț! Orban a anunțat

Internarea medicului rănit în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia nu se poate face peste noapte, când vrem noi, a precizat sâmbătă noapte Premierul Ludovic Orban.

Aeronava militară care îl transportă pe medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamț a decolat de la Baza 90 din Otopeni.

La bord este o echipă medicală care îi va supraveghea starea în permanență. Avionul va ateriza pe un aeroport militar din Bruxelles.

Condiții meteo nefavorabile pe traseu

Medicul a fost adus la Bucureşti în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și a fost pregătit la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a fi transportat, luni dimineață, la o unitate medicală din Belgia.

 

”S-a ales soluţia de a fi deplasat în condiţii cât se poate de sigure”

”Avionul militar pus la dispoziţie de MApN a aterizat în Bucureşti cu domnul doctor, care va fi dus la Spitalul Floreasca şi va fi pregătit pentru transferul către Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

”În condiţii de noapte, neexistând un heliport, deplasarea cu elicopterul şi preluarea pacientului cu elicopterul nu era posibilă. S-a ales soluţia de a fi deplasat în condiţii cât se poate de sigure (…) până la aeroportul din Iaşi, de acolo a fost deplasat până în Bucureşti cu avionul militar însoţit de o echipă SMURD care îi evaluează şi îi monitorizează starea de sănătate.

La spitalul Floreasca este o echipă pregătită (…) să-i facă evaluarea, să-l pregătească pentru deplasare.

”Nu a fost deloc uşor să obţinem acordul”

Internarea la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia nu se poate face peste noapte, când vrem noi. Internarea se face pe baza solicitării formulate după un anumit interval de timp pentru că trebuie pregătit locul în care va fi internat.