Jean Paler, chinuri in spital: “Alti ma loveau, altii ma dracuiau”

Jean Paler a povestit prin ce chinuri a trecut dupa ce a fost internat in Spitalul Tractorul. Actorul face acuzatii grave

la adresa personalului medical. Acesta a spus ca a fost lovit, imbrancit si injurat de personalul medical si ca a fost nevoit sa suporte conditii greu de imaginat, potrivit Fanatik.

 

Intr-o incapere cu 6-8 paturi eram singur, wc-ul insemna un scaun care era taiat pe mijloc si era in el o galeata, era ca in evul mediu. Si la puscarie era mai bine, mancarea era sub orice critica, un puscarias o duce mult mai bine decat un bolnav.

Are mai mult de castigat un puscarias, niciun pic de caldura, dupa 4 zile am facut rost de a doua patura, cu chiu cu vai, cu rugaminti, scandal si cearta. Am stat imbracat cu doua randuri de pijama pe mine, cu o patura care era dinainte sa ajunga Ceausescu presedinte, cu greu m-am lipit cu a doua patura. Asa m-au tinut la izolare zile intregi, nu am vorbit cu nimeni.

A venit o doctorita impaiata si umflata care vorbea cu mine din tocul usii, nu intra la mine, in asa zisul salon. Statea pe la usa, dupa hol, si de acolo vorbea cu mine. Mi-au facut 5 teste si au iesit toate neconcludente”, a declarat Jean Paler.

Jean Paler are probleme grave de sanatate. Actorul a fost operat de 5 ori, unde i s-a pus un fibrilator si 4 stenturi.

„Ne incuiau ca pe caini in saloane, am vrut sa plec, am iesit pe holul spitalului, iar dintr-o data m-am trezit cu vreo cinci pe mine, desi zile intregi n-am vazut tipenie de om, au sarit pe mine, mi-a dat unul branci, unul m-a lovit, da, da au dat in mine. Unul dintre asistentii medicali, poate chiar medici erau, nu sunt sigur.

Au dat in mine si au tipat la mine, mi-au zis: „intra, ma, inauntru, nu stii ca n-ai voie, al dracului, nu auzi ca n-ai voie sa iesi pe hol. Alti ma loveau, altii ma dracuiau. Alti imi spuneau frumos. Am intepenit de frig acolo, nu mai puteam rezista, le ceream sa faca ceva, pentru ca ma imbolnaveam mai rau si ma bagau cu forta in camera de tortura. Asta am trait.