Klaus Iohannis a promulgat legea!

După ce președintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care prevede micșorarea vârstei de pensionare pentru angajații care lucrează în condiții deosebite, iată că noile măsuri vor intra în vigoare chiar de duminică, în data de 17 noiembrie. Aceste schimbări nu se vor aplica persoanelor care sunt deja la pensie.

Angajații care lucrează în condiții deosebite vor ieși mai devreme la pensie

Actul normativ conform căruia angajații care lucrează în condiții grele vor ieși mai devreme la pensie a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis în urmă cu câteva zile.

De mâine, vârsta de pensionare va scădea oficial. Asta înseamnă că angajații care își vor depune actele de pensionare începând de mâine vor beneficia de aceste măsuri. Așadar persoanele care au lucrat în condiții desoebite vor beneficia de o reducere de patru luni pentru fiecare an de vechime în câmpul muncii, față de 3 luni cum era până acum.

Care sunt persoanele care vor beneficia de această schimbare a legii

Persoanele care vor beneficia de măsurile actului normativ sunt cei care vor ieși la pensie începând de duminică, 17 noiembrie. Aceste măsuri însă nu se aplică și persoanelor care au ieșit deja la pensie sau depun actele sâmbătă, 16 noiembrie, pe motiv că documentul în cauză nu prevede și măsuri de recalculare pentru cei ieșiți la pensie înainte ca noua lege să intre în vigoare. Așadar, persoanele deja pensionate pentru limită de vârstă înainte de 17 noiembrie 2019 nu vor putea beneficia de noul mod de calcul.