Klaus Iohannis: Riscul unei pandemii rămâne ridicat

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că convocat pentru miercuri la ora 11:00 o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că convocat pentru miercuri la ora 11:00 o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor.

Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului implică un efort coordnat la nivel naţional şi global, a declarat preşedintele Klaus Iohannis după videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

”Europa este în stare de mobilizare. În această seară, am avut o videoconferinţă şi am vorbit cu toţi liderii statelor Uniunii Europene despre evoluţia situaţiei în ţările noastre. Protejarea cetăţenilor europeni este prioritatea zero şi am discutat măsurile necesare care se impun în situaţia actuală.

Cu toţii suntem de acord că este absolut necesar să ne coordonăm eforturile pentru combaterea efectelor infecţiei cu coronavirus.

Doar prin luarea unor măsuri comune, care să contribuie la oprirea răspândirii virusului, vom reuşi să gestionăm eficient această criză. Şi numai împreună vom reuşi să prevenim efecte grave asupra economiilor europene.

În acest sens şi pentru a discuta aceste chestiuni, am convocat deja pentru mâine, la ora 11:00, o discuţie cu premierul şi ministrul finanţelor publice”, a afirmat preşedintele.

eşi s-au confirmat 29 de cazuri în ţara noastră, nu avem răspândire comunitară a virusului, a mai spus preşedintele.