Luiza Melencu s-a despărţit de iubit cu o zi înainte să fie răpită. „Bunicul ei n-a fost de acord de la început cu relația lor”

Colegii Luizei Melencu au început noul an şcolar fără ea. Cu durere în suflet şi zeci de întrebări, prietenii şi familia tinerei dispărute după ce s-a urcat la ocazie în maşina lui Gheorghe Dincă, îşi amintesc de ce s-a întâmplat înainte de această tragedie. Se pare că, cu doar o zi înainte de dispariţie, Luiza şi iubitul ei, Alex, s-au despărţit.

Din septembrie, Luiza trebuia să înceapă clasa a a XII-a. La liceul din Craiova, unde copila este aşteptată de colegi şi profesori, este, în continuare, o atmosferă apăsătoare. Prietenii şi familia Luizei şi-au amintit că, chiar cu o zi înainte de dispariţie, adolescenta a luat o decizie care a copleşit-o.
Luiza Melencu, copila dispărută în luna aprilie a acestui an, a avut un singur iubit: pe Alexandru. Cei doi se cunoaşteau încă din copilărie, iar părinţii lor legaseră o prietenie în Italia, unde munceau împreună. Luiza şi Alex, în vârstă de 20 de ani, erau împreună de trei-patru luni, iar el venea în sat pentru a o vedea.

Bunicul Luizei n-a fost de acord cu relaţia celor doi încă de la început. Luiza Melencu a luat decizia să se despartă de el şi, pentru că acesta era plecat în Italia de pe 1 aprilie pentru a munci cu părinţii la o fermă agricolă, şi-au spus adio prin intermediul mesajele pe Facebook.

“Ea ar fi vrut să se vadă cu el și în timpul săptămânii, dar Alex îi spunea că nu are timp să vină la Craiova. Știu că bunicul ei n-a fost de acord de la început cu relația lor. În sufletul ei, avea ceva pentru el… Dar el era pe jumătate țigan, iar ea – româncă și cred că și-a dat seama că n-au viitor împreună. Mi-a spus că vrea să se despartă de el, dar că așteaptă să treacă ziua lui,…
Cu o zi înainte de dispariţie, Luiza şi-a anunţat prietena că s-au despărţit.

“Numai că sâmbătă, cu o zi înainte să dispară, m-a anunțat că s-a despărțit de el. Mi-a zis «nu mai simt eu că trebuie să fiu cu el». El era plecat în Italia și s-au despărțit prin mesaje pe Facebook. Atunci au șters de pe Facebook și toate pozele în care erau împreună. Mai întâi ea, apoi el.”, a mai spus prietena Luizei, conform aceleaşi surse.

Părinţii Luizei l-au contactat pe Alex, după ce fata a dispărut, iar tânărul de 20 de ani le-a spus că vineri, 12 aprilie, a vorbit ultima dată cu adolescenta.

“El era plecat din 1 aprilie în Italia, unde muncea împreună cu părinții la o fermă agricolă. Dar, până să plece în Italia, au stat două săptămâni numai împreună.”, a completat mama Luizei.