Mama adoptivă a Sorinei: „I s-a spus că americanii au venit să o răpească pentru organe”

Ramona Săcărin, mama adoptivă a fetiței din Baia de Aramă, rupe tăcerea despre imaginile controversate care au făcut înconjurul României. Femeia susține că totul este rezultatul unui comportament impus de familia în grija căreia se afla în România, care ar fi învățat-o cum să refuze să plece.

Femeia, care locuiește în New York alături de soțul ei, Gabriel Săcărin, susține că scenele șocante au fost singurul mod prin care a putut să o aducă acasă pe Sorina, care era deținută ilegal de două luni.

„Ce s-a întâmplat vineri era nenecesar, dar nu se putea altfel. E rezultatul unei luni întregi în care noi, ca părinţi, am încercat să ne recuperăm copilul. Nu cred că există uşi la care să nu fi bătut pentru a încerca să recuperăm un copil reţinut ilegal. Era singura modalitate să se stopeze acest abuz emoţional la care era supus, spunându-i-se că părinţii lui o să-i facă nu ştiu ce rău”, a spus Ramona Săcărin, la Digi24.

Mai mult, femeia susține că familia din România a adus până și un executor judecătoresc, care ar fi învățat-o pe Sorina cum să se comporte atunci când venea timpul să plece.

„Aceste imagini au venit după nenumărate încercări ale autorităţilor de a o lua. I s-a spus zilnic că noi suntem americanii care au venit să o răpească pentru organe. Bineînţeles că nu avea cum să dorească să plece din curtea aia. Mi-a povestit Sorina că o învăţau cum să se comporte de fiecare dată în prezenţa noastră. Au adus până şi un executor judecătoresc care o învăţa despre cum să refuze să plece din casă”, a mai explicat Ramona Săcărin.

A.P.