Metoda inedită a hoților de a-ți fura mașina.

Metoda inedită a hoților de a-ți fura mașina.

Ai grijă dacă găsești asta în parbriz.

Cea mai inedită metodă de a fura un automobil a… ajuns și în România! Populară în țările europene aglomerate, metoda a ajuns să fie preferată și de hoții autohtoni. Și asta pentru că șansa de reușită e una destul de mare.

De regulă, hoții acționează în zonele centrelor comerciale aglomerate, unde mașinile sunt parcate unele lângă celelalte. Cum vor proceda? Vor pune la ștergătoare o bacnotă falsă de 100 de lei, ori chiar 50 de lei. 2-3 indivizi stau la pândă, în mașini care nu sunt înmatriculate ori poartă numere false. Umăresc, de regulă, femei singure, bine îmbrăcate, căci sunt victimele sigure.

Metoda inedită a hoților de a-ți fura mașina
Bacnota va fi pusă în așa fel încât să sară în ochi numai după ce șoferul se va urca la volan. Odată ce victima o observă se va da jos din mașină, lăsându-și geanta, alte bunuri chiar și cheile în mașină. În momentul respectiv, hoțul care va sta chiar în spatele mașinii va acționa. Fie va lua geanta și alte lucruri la vedere și va fugi, fie va fura chiar mașina.

Nu de putine ori, echipe de talhari mai tupeiste, ajung chiar pana la furtul autoturismului, daca acesta e lasat cu cheia in contact si cu motorul pornit. Evident, automobilele ajung la dezmembrat sau sunt vandute in Bulgaria sau Ucraina.

Această situație a fost descrisă de foarte multe femei în ultima vreme, ceea ce pare a fi, așadar, cea mai noua metodă a hoților de a fura un automobil. Concluzia? Dacă vedeți ceva în geam, blocați ușile și puneți-vă în mișcare. Nu vă dați jos din mașină și nu lăsați cheile în contact.