Ministrul Agriculturii, directivă drastică. A intrat în vigoare acum o săptămână

Pentru milioane de români, Crăciunul 2019 va fi diferit de cele de până acum. Ministrul Agriculturii a stabilit o nouă directivă în ceea ce privește sacrificarea porcilor, iar crescătorii sunt nemulțumiți. Directiva a intrat în vigoare acum o săptămână și toți crescătorii de porci trebuie s-o respecte.

Ministrul Agriculturii, directivă drastică pentru crescătorii de porci
Dacă până acum fiecare gospodar își sacrifica singur porcul de Crăciun, acest lucru nu va mai fi posibil începând cu acest an. Legea a fost dată de fostul Guvern Dăncilă, iar de o săptămână a intrat în vigoare. Ce reprezintă mai exact această directivă?

Ei biune, fiecare gospodar care va dori să sacrifice un porc de Crăciun va fi nevoit s-o facă sub supravegherea unui veterinar. Directiva nu numai că-i nemulțumește pe crescătorii de porci, dar – spun ei – este și imposibilă. Asta din cauza numărului scăzut de veterinari din toate localitățile.

Marea majoritate a medicilor veterinari au plecat din țară, astfel noua directivă este aproape imposibil de pus în aplicare. Medicii veterinari și-au abandonat meseria sau au plecat în străinătate, explică Direcția Sanitar-Veterinară.

„Sunt medici care au preferat să se ocupe de alte activități, în alte domenii. Pentru că, la ora actuală, din cauza deficitului de animale, nu mai asigură veniturile necesare funcționării unor astfel de cabinete. (…) cu greu facem față. Și noi suntem destul de puțini”, spune Veronel Bolborea, director DSVSA Olt, conform Digi24.

Numărul de porci per gospodărie este limitat
Potrivit aceleiași directive, există un număr limitat de porci crescuți într-o gospodărie. Așa se face că o familie poate deține maxim 5 porci.