Moartea unui dascăl drag: „A fost printre puţinii profesori cu adevărat dedicaţi din Universitate“

Prof.univ.dr. Doina Paula Balaban, din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară, a murit la 24 octombrie. Vestea tristă a fost anunţată de Universitatea Ovidius.

„Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului prematur al colegei noastre, prof.univ.dr. Doina Paula Balaban, din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară.

 

Doamna profesor Balaban a făcut parte din primul eşalon de cadre didactice cu care s-a început activitatea Facultăţii de Medicină, nou înfiinţată în anul 1990. De asemenea, a pus bazele disciplinei Biochimie din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară, pe care a predat-o cu dăruire şi entuziasm. Din dubla sa postură, de dascăl şi cercetător, a obţinut brevete de cercetare şi a publicat articole şi cărţi de specialitate, pe care studenţii noştri le vor consulta în continuare în formarea lor profesională.

Doamna prof.univ.dr. Doina Paula Balaban va rămâne în amintirea acestora şi a noastră ca un profesionist desăvârşit, care, cu pasiune şi devotament, a format zeci de generaţii de studenţi şi a contribuit la dezvoltarea Facultăţii de Medicină, iar mai apoi la cea de Medicină Dentară.

Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care au cunoscut-o.
Dumnezeu să o odihnească în pace!
Comunitatea academică a Universităţii „Ovidius” din Constanţa“, este anunţul pe pagina de Facebook a Universităţii Ovidius Constanţa.

Studenţii Doinei Balaban deplâng moartea dascălului: „Dumnezeu sa o ierte! A fost printre putinii profesori cu adevarat dedicati din Universitate! Si o persoana extraordinara! Va multumesc pentru tot, doamna profesoara! Condoleante familiei!“; „O profesoară exceptionala, m a facut sa ador chimia …“; „Sincere condoleante! Un profesor minunat, cu o energie extraordinara care si-a pus amprenta in dezvoltarea multor generatii de medici!“.