NICI LA FOSTA ASISTENTĂ MATERNALĂ, NICI LA PĂRINȚII ADOPTIVI, CI ÎNTR-UN CENTRU DE PLASAMENT! CE SE VA ALEGE DE SORINA

Sorina, fetița din jud. Mehedinți adoptată de o familie de români din SUA, s-ar putea întoarce într-un centru de plasament, dacă instanța va admite cererea procurorului general de suspendare a efectelor hotărârii definitive de adopție, spune avocatul părinților adopivi.

În cazul în care Curtea de Apel Craiova va aproba cererea procurorului general de suspendare a hotărârii, precum și de revizuire a acesteia, soții Săcărin nu vor mai fi recunoscuți ca părinții adoptivi ai Sorinei, astfel că aceasta va ajunge din nou în grija statului.

„Copilul nu se întoarce la doamna Șărămăt, fosta asistentă maternală, pentru că nu mai are nicio calitate, asta e clar. Dar dacă statul român se hotărăște să ia copilul, el va ajunge din nou într-un centru de plasament”, a explicat avocatul părinților adoptivi ai Sorinei, Clara Istrate, pentru Libertatea.
Cererea lui Bogdan Licu nu se încadrează în prevederile legale privind revizuirea, mai spune avocata. Aceasta ar fi trebuit făcută în termen de o lună de la pronunțare de către procurorul de caz. Decizia definitivă de adopție a Sorinei a fost dată de Curtea de Apel Craiova în aprilie anul acesta. „Nu știu în ce calitate a făcut procurorul general asta”, conchide Clara Istrate.

Luni, Parchetul General a anunțat că a cerut Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei definitive de adopție internațională a Sorinei, și, în același timp, suspendarea executării acestei hotărâri.

Totodată, instituția a făcut și o cerere de ordonanță președințială pentru a interzice părinților adoptivi plecarea din România împreună cu Sorina, până la administrarea probelor din dosarele penale deschise deja. Fetița a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți.

Cazul a stârnit un scandal în toată țara, după ce ea a fost filmată în timp ce e luată cu forța. Acum, Sorina se află alături de familia adoptivă, care în ultimele zile a făcut publice mai multe imagini care arată că fetița se simte bine lângă părinții adoptivi.