Nici personalul nu va putea fi testat

Un scenariu teribil a fost prezentat de către un medic de la Marie Curie. O doctoriță de la Secție de Terapie Intensivă pentru nou-născuți, Silvia Costinean a publicat pe rețelele de socializare un mesaj îngrijorător despre situația din spitale. Femeia a acuzat autoritățile că propagă minciuni în spațiul public privind gradul real de pregătire în fața coronavirusului.

Doctorița a descris o situație gravă și a făcut public faptul că personalul medical nu beneficiază de echipamente de protecție și a subliniat inexistența testelor pentru noul coronavirus.

„În primul rând, nu există teste. În spitale mari din București, ce să mai vorbim de provincie.Vor veni pacienți infectați care nu vor putea fi testați, deci diagnosticați. Se vor agrava, nu vor putea fi transferați, vor muri fără diagnostic.

Personalul este expus, pentru că nu există echipamente de protecție. Nici personalul nu va putea fi testat.De la cel mai înalt nivel li s-a spus medicilor de terapie intensivă, celor incluși în așa zisele ŢI pentru COVID, că nu e nevoie de acele echipamente, că e suficientă masca chirurgicală.

Masca aceea e bună pentru ieșit pe stradă – chiar dacă vi se spune contrariul, sunteți mințiți – nu pentru cazurile în care ai contact prelungit cu pacienți infectați!…

Nu se fac teste pentru personalul care a avut contact cu pacienți confirmați și declarați pozitiv. Nu testăm, nu raportăm! Asta este deviza lor! Oficial, personalul este lăsat să fie expus la infecție, pentru că asta au declarat în ședințe, că nu e nevoie de echipament de protecție.

Tratament incorect!
De asemenea, doctorița a mai tras un semnal de alarmă asupra modului incorect prin care sunt tratați pacienții.

„Deși medicii italieni au avertizat că este CONTRAINDICATĂ ventilația non-invazivă, pentru că în final tot ajungi să intubezi pacientul și, practic, nu faci decât să agravezi lucrurile, întârziind să aplici ventilația eficientă.