Nu exista stau cu el pentru copii. Violenta in familie transforma copilul pe viata |

O campanie impotriva violentei domestice a devenit virala in mediul virtual. Fotografiile artistice infatiseaza abuzurile pe care partenerii le fac asupra femeilor din viata lor. Iubite, sotii, femei insarcinate, mame…

Nu exista stau cu el pentru copii. Violenta in familie transforma copilul pe viata | Demamici.ro

Indiferent de situatie nu exista motive care sa justifice agresiunile asupra femeilor. Astazi primesti o ploaie de injuraturi, maine o palma, poimaine un pumn, iar violenta se acutizeaza pe masura ce timpul trece.

Tu, femeie care ai indurat sau induri asa ceva, tu trebuie sa stii ca asta nu e dragoste. Violenta nu are nicio tangenta cu iubirea. Iar daca la mijloc sunt si copii, situatia este cu atat mai grava.

Nu exista stau cu el pentru copii. Violenta in familie transforma copilul pe viata | Demamici.ro

Sa accepti certurile si loviturile de dragul copilului e cea mai mare greseala pe care o poti face. Violenta pe care acel copil o vede in sanul familiei il va transforma pe viata. Sa nu crezi ca el nu-ti citeste suferinta din ochi si ca nu simte durerea din sufletul tau.

Mesajul campaniei impotriva violentei domestice
„Asta nu e dragoste, 😥💔
Tu femeie ai trecut prin asta stiu ca l-ai iubit îl iubesti pentru copii
Stiu că multe treceti prin asta spuneti… STOP.
Violenței in familie STOP.”

Nu exista stau cu el pentru copii. Violenta in familie transforma copilul pe viata | Demamici.ro

Violenta in familie transforma un copil pe viata
„Orice formă de traumă sau violenţă naşte un blocaj, de la blocaje de creştere şi dezvoltare, la blocaje în comunicare sau relaţionare. Aceşti copii au probleme în a se înţelege pe ei înşişi, dar şi mediul din jur. Astfel, stima de sine poate fi afectată pe viaţă, dar şi întreg viitorul lor.

Un copil traumatizat este un copil pe care l-ai lipsit de posibilitatea de a înţelege care îi sunt abilităţile ce-l pot face remarcat, dar şi cum să se folosească de acestea pentru a-şi construi un viitor”, a declarat psihoterapeutul Constantin Cornea pentru gandul.info.