O femeie a murit, după ce a fost plimbată o noapte întreagă între spitale. Ea s-a infectat și cu o bacterie periculoasă

Sistemul sanitar începe să dea rateuri. Așa susține familia unei femei în vârstă de 66 de ani din Prahova, care a murit plimbată o noapte întreagă între spitale.

A fost internată într-un final, dar prea târziu. Pacienta, care se refăcea după infecția cu noul coronavirus, a fost diagnosticată cu Clostridium Difficile, o bacterie des întâlnită în spitale.

Cecilia Pavel a fost diagnosticată pe 12 septembrie cu SARS-CoV-2.

A stat internată în secția Boli Infecțioase timp de 16 zile, apoi medicii au trimis-o acasă, ca vindecată. După câteva zile însă, femeia, cu febră și probleme digestive, a chemat iar ambulanța. Analizele au arătat că era infectată cu o bacterie periculoasă, Clostridium Difficile, iar familia bănuiește că sursa a fost în spital.

Familia bănuiește că sursa infectării cu bacteria periculoasă a fost în spital

Pacienta a ajuns la spitalul non-Covid din Băicoi, dar aici starea ei s-a agravat.

Bogdan Pavel, fiul femeii: „Începând cu ora 8 seara, mama ne-a tot sunat sistematic, delira, spunea că îi este sete și nu este nimeni lângă ea să îi dea apă. Disperați, am încercat pe toate căile să luăm legătura cu spitalul. S-au dus la mama, au găsit-o cu tensiunea foarte scăzută.”

Medicii din Băicoi au considerat că pacienta are nevoie de terapie intensivă, așa că trebuia transferată la spitalul județean.

Oana Irimescu, manager Spitalul Orășenesc Băicoi: „Spitalul Orășenesc Băicoi nu dispune de suport ATI, nu dispune de laborator noaptea și nu dispune de radiologie. S-a încercat transferul pacientei către Spitalul Județean Ploiești.”