O femeie în vârstă de 75 de ani din Vaslui a căzut în această dimineață într-o fântână adâncă de 15 metri. A stat agățată de o frânghie până la sosirea echipajelor de salvare

Femeia căzută, duminică, într-o fântână în localitatea Ibăneşti a fost salvată de pompierii din cadrul Detaşamentului Bârlad solicitaţi să intervină la faţa locului, transmite Agerpres.

 

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu, femeia se află în stare de hipotermie şi a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă.

 

 

„Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale şi echipaje specializate pentru salvarea unei persoane de sex feminin, în vârstă de 75 ani, căzută într-o fântână din localitatea Ibăneşti. La faţa locului a fost deplasată şi o ambulanţă tip C aparţinând SAJ Vaslui, substaţia Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenţie, persoana căzută în fântână era conştientă şi cooperantă. Victima era agăţată de o frânghie. După aproximativ 20 minute, femeia a fost scoasă la suprafaţă, hipotermică, dar în stare de conştienţă. Persoana scoasă din fântână a fost predată pentru evaluare echipajului de pe ambulanţa SAJ Vaslui”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

 

 

Fântâna în care a căzut femeia are o adâncime de aproximativ 15 metri, din care patru metri reprezintă adâncimea apei, un diametru de 80 centimetri şi un perete de protecţie de maxim jumătate de metru înălţime.