O ROMÂNCĂ DIN ITALIA, MESAJ SFÂȘIETOR ÎN MEDIUL ONLINE:

Criza coronavirusului lovește, fără milă, la nivel mondial, iar una dintre țările cele mai afectate de această pandemie înspăimîntătoare este Italia.

Sute de oameni mor în fiecare zi, potrivit informațiilor oficiale, iar comunitatea de români aflată în Peninsulă este, bineînțeles, afectată.

Vecina unei românce căreia i-a murit soțul din cauza coronavirusului a postat în mediul online un mesaj emoționant. Soțul acesteia a încetat din viață, după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus, fiind dus deja la cimitir. Numai că femeia nu și-a putut conduce bărbatul pe ultimul drum, aflându-se și ea în carantină.

”Sunt vecina. Soțul meu ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir, dar eu nu am putut să merg, sunt tot în carantină.

El și-a trăit ultimele zile singur, pe un pat de spital, ea singură, închisă în casă. Fără să îl mai vadă măcar o dată înainte să fie îngropat. Fără să poată îmbrățișa pe nimeni. Fără să fie îmbrățișată, singură cu toată durerea ei.

Am ieșit în stradă, să văd dacă e vreo urmă de doliu, măcar poarta să poată plânge alături de celelalte porți. Nimic. Niciun om, nicio floare”, a scris vecina româncei pe pagina de socializare după ce a primit mesajul din partea acesteia.