„O singură doză omoară virusul în 48 de ore”

În urma unei serii de studii de laborator, cercetătorii de la Universitatea Monash au descoperit că un medicament ce există de mai mulți ani pe piață are rezultate excelente în distrugerea coronavirusului.

Un grup de cercetători de la Universitatea Monash din Australia susține că a omorât coronavirusul în 48 de ore, în condiții de laborator, folosind un antiparazit utilizat pentru tratarea păduchilor și scabiei.

Ivermectina a fost descoperită în 1945. Pe piață mai apare sub numele de Stromectol.

Cercetătorii susțin că o singură doză de Ivermectină a oprit răspândirea virusului în cultură, în cadrul mai multor teste de laborator:

„Am descoperit că o singură doza a reuşit să elimine tot materialul genetic al virusului în 48 de ore şi că după 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativă”, a spus dr. Kylie Wagstaff.

Acum, specialiștii australieni trebuie să înțeleagă care este mecanismul prin care Ivermectina acționează asupra COVID-19, apoi să găsească dozajul optim administrat oamenilor.

„Realist vorbind, durata până la apariţia unui vaccin este destul de mare. Un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a adăugat Kylie Wagstaff.

FDA-ul american a aprobat Ivermectina ca antiparazit pentru păduchi, scabie ori viermi intestinali. Studiile in vitro au arătat o anume eficienţă şi împotriva virusului Zika.

Studiul a fost deja publicat în Antiviral Research.