ORA 12:00 Inca 19 cazuri confirmate in Romania. Bilantul total a ajuns la 158. Unde au fost descoperite

158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID –

19 au fost confirmate in Romania pana in acest moment.

De aseara, au fost inregistrate alte 19 noi cazuri de imbolnavire – 4 in Arad, 3 in Ilfov, 2 in Valcea, 2 in Timisoara si cate unul in Bucuresti, Cluj Napoca, Salaj, Buzau, Ialomita, Hunedoara, Galati si Suceava, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

Cele 19 persoane depistate au varsta cuprinsa intre 19 si 54 ani, sunt in carantina sau autoizolare. In continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au calatorit in Italia, 2 dintre ele in Austria si Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate in spitale din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova si Constanta si se afla sub supraveghere medicala permanenta. Starea de sanatate generala a pacientilor este buna.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3.008 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana in prezent, au fost inregistrate 36 de dosare penale, pentru zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal, scrie digi24.ro.