Petrică Mîţu Stoian vrea să interzică sărbătoarea de Halloween: „Opriţi această mizerie!”

etrică Mîţu Stoian vrea să interzică sărbătoarea de Halloween după cum au aflat amicii cântăreţului de muzică populară. Acesta a distribuit un material de pe un site intitulat „Apărătorul ortodox”, al cărui titlu este „Copiii din SUA au mărturisit după o petrecere de Halloween că simt nevoia acuta să ucidă pe cineva”„Luaţi aminte! Opriţi această mizerie!”, a scris Mîţu Stoian.

Petrică Mîţu Stoian vrea să interzică sărbătoarea de Halloween: “Să înălţăm osanale diavolului, vârcolacilor”

„Da, petreceri, party-uri, asta e important, să înălţăm osanale diavolului, vârcolacilor şi altor creaturi ale intunericului. Ne dor ochii şi nu mai putem privi spre Lumină. Asta se încurajează ăn grădiniţe şi şcoli…Alte lucruri mai importante şi educative nu pot promova…..Asa bine a prins si in Romania…si in lume, incat au luat-o razna…..orice doar comercial sa fie, nu conteaza consecintele…..bani sa vina pe seama prostilor….”, au postat amicii artistului popular.

Petrică Mîţu Stoian vrea să interzică sărbătoarea de Halloween. Copiii se maschează în vrăjitori, mumii, fantome şi diavoli

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, celebrată pe 31 octombrie, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri. Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli.