Profesorul Ugur Sahin a facut anuntul asteptat de toata planeta. Cand va reveni viata la normal.

Profesorul Ugur Sahin, unul dintre creatorii vaccinului impotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer, a declarat intr-un interviu la BBC ca viata va reveni la normal abia de iarna viitoare.

Totodata, profesorul Sahin spune ca este increzator in vaccinul produs de BioNTech-Pfizer.

„Sunt foarte increzator ca transmiterea intre oameni va fi redusa printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a declarat profesorul Ugur Sahin intr-un interviu la BBC.

Totusi, dupa ce luni a fost anuntat primul vaccin eficient, Sir John Bell, profesor de medicina la Universitatea Oxford, a sugerat ca viata ar putea reveni la normal pana in primavara . Cu toate acestea, prof. Sahin a declarat ca va dura mai mult.

 

Daca totul va merge bine, vaccinul va incepe sa fie administrat la „sfarsitul acestui an, inceputul anului viitor”.

Profesorul Sahin: Vara ne va ajuta, deoarece rata infectiei va scadea

Profesorul Sahin a mentionat ca obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze in intreaga lume pana in luna aprilie.

 

„Vara ne va ajuta, deoarece rata infectiei va scadea vara si ceea ce este absolut esential este sa obtinem o rata ridicata de vaccinare pana sau inainte de toamna / iarna anului viitor”, a mai spus profesorul Sahin.

De asemenea, profesorul a avertizat ca este extrem de important ca toate programele de imunizare sa fie finalizate inainte de sosirea sezonului rece din 2021.