Răsturnare de situaţie în cazul Elodia. Cristian Cioacă, eliberat mai devreme din închisoare

Magistrații l-au condamnat pe Cristian Cioacă la 16 ani de închisoare pentru omor. Polițistul ar putea, însă, obține o șansă nesperată, în cazul în care se va concluziona că și completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție au fost constituite ilegal.

Răsturnare peste ani în cazul Elodia Ghinescu. Cum a fost omorâtă avocata din Braşov de poliţistul Cioacă. Detalii înfiorătoare
Ca și în cazul completului de 5 judecători, dacă se ajunge la această concluzie, toate deciziile luate de cei 3 judecători începând cu anul 2014 ar putea fi desființate și rejudecate. Acest lucru îl vizează și pe Cristian Cioacă, al cărui recurs în casație a fost respins în 2015.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu a dispărut în seara de 29 august 2007, cazul deschis ulterior fiind puternic mediatizat. În 2013, după o lungă anchetă, polițistul Cristian Cioacă, soțul Elodiei, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de ani de închisoare pentru omorul Elodiei.

Cererea de revizuire a pedepsei depusă de Cristian Cioacă în urma condamnării sale la peste 15 ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a fost respinsă definitiv, luni, de Curtea de Apel Piteşti, care a menţinut astfel decizia instanţei de fond.