Rezolvarea probleme care afectează zona intimă: vaginita, mirosul, ciuperca și bacteriile

Conform ultimelor statistici, experții spun că multe femei din întreaga lume suferă de această problemă de sănătate – vaginita! Așadar, asigură-te că nu ignori simptomele comune: roșeața, mâncărimile genitale, umflarea membranelor mucoase, dureri abdominale, secreții mirositoare.

Vaginita este o inflamație a mucoasei vaginului cauzată de bacterii sau ciuperci patogene. Boala afectează o treime din femeile de vârstă fertilă.

Aceste remedii pe care urmează să vi le prezentăm pot normaliza microflora vaginului și pot elimina toate semnele nedorite de vaginită. Urmează instrucțiunile de mai jos:

1. Oțetul

Trebuie să amesteci 2 linguri de oțet de aciditate 9% cu 4 căni de apă clocotită. Clătește-ți părțile exterioare ale organului intim cu această soluție. Repetă procesul în fiecare zi, până când dispar simptomele neplăcute.

2. Ceaiul de mușețel

Pune la fiert 4 căni cu apă și adaugă 2 linguri de flori de mușețel uscate, după care lasă la fiert totul timp de 5-10 minute. Clătește și spală cu această poțiune, în funcție de severitatea bolii. Folosește această metodă până când microflora este normalizată.

3. Sucul de lămâie

Cu siguranță este un remediu care merită încercat! Este foarte simplu – dizolvă 1 lingură de suc de lămâie în 4 căni de apă călduță. Fă-ți duș cu acest amestec. De asemenea, specialiștii recomandă ca, pentru a preveni infecțiile vaginale, să consumi multe produse lactate și să folosești lenjerie din țesături naturale, iar pentru igiena intimă, sunt recomandate produsele foarte blânde, care conțin acid lactic.