Româncă torturată și ucisă de iubit: A murit înecată cu propriul sânge. Călăul Florentinei, achitat

Nicolae, un român în vârstă de 36 de ani, și-a ucis în bătaie iubita, în vârstă de 37 de ani, după o dispută aprinsă cu aceasta, în Borgholzhausen, landul Renania de Nord – Westphalia, Germania.

Nicolae a fost ieri achitat de acuzația de omor în a zecea cameră penală a Curții regionale Bielefeld, prezidată de judecătorul Christoph Meiring, însă trebuie să fie internat într-un spital de psihiatrie fiind constatată o schizofrenie paranoidă existentă.

„Nu putem, nu vrem și nu trebuie să te învinovățim, legea interzice o pedeapsă în asemenea situații. Ești bolnav și trebuie să fii tratat!”, a spus, ieri, judecătorul.

Căsătorit și tată a doi copii, Nicolae plecase din București în Germania, departe de familie, unde a întâlnit-o pe Florentina. Din octombrie 2019 cei doi s-au mutat împreună, însă fata nu știa de boala acestuia. În noaptea de 18 Septembrie acuzatul s-a enervat acuzând-o că i-a insultat copiii și i-a cauzat victimei fracturi faciale grave și răni ale craniului. Florentina a murit repede din cauza inhalării și înghițirii sângelui.

În fața judecătorilor, românul a negat boala și susținea că „sistemul i-a furat sufletul și a vrut să-l omoare”, iar „copiii săi vor fi de asemenea folosiți pentru a-l distruge”, scrie westfalen-blatt.de.

La un alt termen de judecată, Nicolae a relatat că partenera sa l-a înșelat cu „șeful din România”. „Vreau să fiu condamnat la moarte “, a spus el judecătorului atunci.