Se majorează taxele? Ministrul Finanțelor spune tot. Este scandal imens pe banii românilor

Este din nou scandal imens pe banii românilor. Cei de la PSD acuză Guernul liberal că vrea să majoreze taxele din 2021 și că, de aceea, nu prezintă bugetul pe anul viitor. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, contraatacă. S-a decis să spună totul.

România stă pe un butoi cu pulbere. Avem o criză sanitară fără precedent cauzată de pandemia de coronavirus. Nu aceasta este însă singura problemă. Economia se zgâlțâie din toate încheieturile din cauza cheltuielilor suplimentare din spitale și pentru că multe firme se închid din cauza pandemiei.

 

Se majorează taxele?
În acest context, PSD lansează acuzații grave la adresa Guvernului Orban. Liberalii ar pregăti noi taxe pentru 2021, spun socialiștii. Nimic mai fals, contraatacă Florin Cîțu. Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal, a transmis Florin Cîţu, pe Facebook.

Ministrul de Finanţe şi-a argumentat poziţia postând articolul 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, care prevede că atunci când alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului, MFP depune la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern.

„Aşadar, care este răspunsul la întrebarea ‘de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021?’ Pentru că este ILEGAL! Art. 35: În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată”, a menţionat Florin Cîţu.