Și doctorii se îmbolnăvesc de cancer…

Se știe deja că numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în continuă creștere. Boala secolului nu iartă pe nimeni.

Celebra doctoriţă Monica Pop este dovada că nici medicii nu sunt scutiţi de această cumplită maladie…

Ceea ce știu ei și militează prin toate mijloacele să aflăm și noi, este că rata de supravieţuire crește atunci când cancerul este diagnosticat la timp și tratat conform protocoalelor medicale.

Apare în presă și la televizor, are cont și e activă pe reţelele sociale și continuă să profeseze în ciuda problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în ultimii ani. Monica Pop, renumită ca medic oftalmolog, nu s-a dat nicio clipă bătută în lupta cu cancerul. A suferit patru operaţii, a trecut prin ședinţe cumplite de chimioterapie despre care se știe că nu sunt ușor de suportat și a mers de fiecare dată înainte. Doar înainte. Nu există o altă ţintă pentru ea mai presus decât viaţa.

Monica Pop, diagnostic crunt: cancer de colon

A fost diagnosticată cu cancer de colon după o serie de investigaţii efectuate de către un medic, fost coleg de facultate cu ea. Deși medic la rândul său, Monica Pop nu s-a autodiagnosticat.

A continuat să lucreze în spital, fiind medic și pacient în același timp, un exemplu de urmat pentru multe persoane aflate în aceeași situaţie. Pentru celebra doctoriţă Monica Pop cancerul este o boală ca oricare alta, perfect tratabilă. În apariţiile sale publice vorbește despre rata crescută de supravieţuire a pacienţilor cu cancer. În plus, este dovada vie că medicii se pot îmbolnăvi, dar și că există soluţii care dau rezultate.