Sunt măritată de 9 ani, iar eu și soțul meu avem o fetiță de șase ani. În ultimul an mi-am înșelat soțul cu un coleg de muncă, iar el a aflat asta abia acum. M-a…” Nu a lovit-o, nu a înjurat-o, dar i-a dat o lecție pe care femeia nu o va uita niciodată: Uite ce i-a făcut:

Mă numesc Ioana și sunt căsătorită de 9 ani, iar eu și soțul meu avem împreună o fetiță de șase ani.

În ultimul an mi-am înșelat soțul cu un coleg de muncă, iar el a aflat asta în urmă cu două săptămâni. M-a dat afară din casă, cu tot cu copil, și este foarte furios pe mine. Spune că vrea să divorțăm și îl înțeleg. Cu toate acestea, simt că am făcut cea mai mare prostie din viața mea înșelându-l.

Mi-am cerut iertare, dar nu vrea să mă asculte. Te rog, ajută-mă cu un sfat, cum pos să-mi salvez căsnicia?
Mulțumesc din suflet!

Adela răspunde:

Dragă Ioana,
În momentul acesta, nu ai ce să faci, mai mult decât ai făcut deja.

Soțul tău este supărat, ți-ai cerut iertare, lasă-l să-și descarce mânia, e mai bine așa. Dă-i timp să te înțeleagă, eventual să aibă unele experiențe care să-l facă să realizeze că tu ești singura femeie alături de care se simte întreg.

se mai calmează, poate aveți o discuție mai amplă, în care îi explici și care sunt motivele care te-au împins să faci acest gest. Mi-e greu să cred că, dacă soțul tău s-ar fi comportat desăvârșit, tu ai mai fi avut nevoie să-l înșeli.

Cu siguranță că și el a avut niște reacții care te-au împins, într-un fel, către colegul tău. Precis se știe și el cu musca pe căciulă dintr-un motiv sau altul. Violența reacției sale arată că ceva-ceva e acolo…

Încearcă să-i explici situația în așa fel încât să nu capete nicio stare de tensiune, nici față de tine, nici față de tatăl lui.