Un preot, tată a cinci copii, găsit spânzurat în propria locuință. Motivul care l-a împins la sinucidere

Un bărbat în vârstă de 40 ani a fost găsit spânzurat în propria casă din Huedin, județul Cluj. Bărbatul era preot și avea cinci copii în întreținere. Preotul nu a lăsat niciun bilet de adio prin care să-și justifice fapta necugetată.

Un preot din Huedin s-a spânzurat duminică, 29 septembrie, în locuința sa

Un preot, tată a cinci copii a fost găsit spânzurat în propria sa casă din Huedin. Preotul Theodor Sava urma să devină în scurt timp tată pentru a șasea oară. Pe trupul neînsuflețit nu au fost găsite urme de violență semn că preotul și-a luat viața. Bărbatul nu a lăsat niciun bilet de adio, dar se pare că avea probleme personale, precum și probleme grave cu băutura.

Trupul preotului a fost transportat la IML pentru a se afla cauza exactă a morții, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj marţi, 1 octombrie, pentru Mediafax. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Rurale Huedin au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în localitatea Huedin, a fost găsit un bărbat în vârstă de 40 de ani decedat prin spânzurare în locuinţă. În urma primelor verificări, pe corpul bărbatului nu au fost observate urme vizibile de violenţă, neexistând suspiciuni în acest moment. Cadavrul a fost transportat la IML în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii. În cauză continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul bărbatului”, au spus reprezentanţii IPJ Cluj.

Preotul nu a lăsat niciun bilet de adio
Preotul clujean urma să devină tată pentru a șasea oară. Sursa foto: banatulazi.ro

Preotul nu mai slujea de aproape doi ani de când a cerut concediu fără plată

Theodor Sava a slujit în parohia Bolic – Cetatea Veche până acum aproximativ doi ani când a hotărât să-și ia concediu fără plată, au spus reprezentanții Arhiepiscopiei. Ulterior, preotul a plecat în străinătate unde a lucrat o bună bucată de vreme. În momentul în care s-a întors acasă bărbatul nu a mai vrut să se întoarcă la slujbe și la haina monahală.

 

Preotul urmează să fie înmormântat imediat după încheierea necropsiei. Slujba de înmormântare va fi una simplă, iar preotul Sava nu va fi băgat în Biserică pentru că a ales să se sinucidă.