Un primar din România vrea să renunțe la pensia specială: “E furt din buzunarele românilor”

Un primar din România vrea să renunțe la pensia specială, deoarece aceasta reprezintă un furt din buzunarele românilor! Cel puțin așa susține edilul care refuz să primească o astfel de pensie specială!

Un primar din România refuză pensia specială

Îl cheamă Lucian Morar și este primarul localităţii Ulmeni, din judeţul Maramureş. Acesta a început demersurile pentru a nu beneficia de pensia specială de care vor beneficia toți primarii din România, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Codului Administrativ, adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă de guvern.

În urmă cu câteva zile, premierul Viorica Dăncilă a anunţat adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a Codului Administrativ. În cadrul actului a fost stipulat şi faptul că aleşii locali şi judeţeni din ţară sunt beneficiari de pensii speciale.Citeşte şi:

Un primar din România renunte la pensia specială
Un primar din România renunte la pensia specială. A facut si greva foamei 10 zile pentru a obtine un centru de urgenta la el in localitate

Guvernul Dăncilă a adoptat Codul Administrativ prin Ordonanță de Urgență

Edilul maramureşean nu vrea să primească pensie specială şi spune că va renunţa la acest privilegiu. El consideră că este o nedreptate la adresa celor care au muncit o viaţă şi nu se bucură de aceleaşi sume confortabile de bani la pensie. „Printre prevederile cuprinse în acest cod, mai mult sau mai puţin benefice autorităţilor publice locale sau centrale, una, sigur este cu siguranţă împotriva tuturor românilor.

Cea referitoare la pensiile speciale. Singurii beneficiari sunt aleşii locali (primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene). De un an de zile spun că acestea sunt un furt din buzunarele românilor. În perioada următoare voi încerca să găsesc soluţia legală să renunţ la aceste «drepturi». Pensiile speciale sunt o hoţie”, spune Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni.

Lucian Morar vrea să dea o declarație pe prorpie răspundere prin care renunță la pensia specială. ”Această declaraţie o voi trimite la Casa Judeţeană de Pensii şi la Casa Naţională de Pensii. Nu doresc să beneficiez de prevederile Codului Administrativ. Îmi doresc un singur lucru,

ca pensia pe care o voi lua să fie cea pe care o merit potrivit contribuţiei la stat. O să mă mai consult şi cu jurişti să văd ce paşi aş mai putea face în plus faţă de declaraţia pe proprie răspundere în faţa notarului”, a adăugat Lucian Morar.

Lucian Morar este primarul care a făcut greva foamei timp de 10 zile în București. Edilul a cerut un centru de ambulanţă pentru oraşul său! sursa:fanatik.ro