CE SE ÎNTÂMPLA ACUM CU ADRIANA ILIESCU

În plină pandemie de coronavirus, Adriana Iliescu, cea mai femeie care a născut un copil din România, trece prin moment greu de imaginat.

Femeia are acum 81 de ani și face parte din categoria de vârstă cu risc maxim de infectare cu COVID-19. Fiica ei, care are doar 15 ani, a dovedit că deși este doar un copil poate avea grijă de cea care i-a dat viață.

Adolescenta ar putea ajunge în grija statului
În caz că se va întâmpla ceva cu Adriana, Eliza ar ajunge în grija statului cel puțin până la identificarea unor soluții alternative sau după caz, până la vindecarea totală a mamei.

„Fiecare DGASPC a creat un spațiu, fie că este un apartament, o casă, un centru, pentru triaj. Acolo vin aceste situații pentru comunitate, fie că este vorba despre copii ai căror părinți sunt în această situație (diagnosticați cu COVID-19 și spitalizați) sau sunt copii

luați de pe stradă și despre care nu știi de unde vin, deci copii despre care nu ai context epidemiologic, ei intră în această zonă de triaj”, a explicat procedura Mădălina Sturza, președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilității, Copii și Adopții pentru Edupedu.ro

Situația Adrianei Iliescu este cu atât mai complicată cu cât ea se află în carantină totală și ar trebui să evite contactul cu tinerii/copiii care pot fi purtători. Evident, în cazul de față, nu este posibil, Eliza locuind în continuare alături de mama ei.

„Dacă nu apare vreo problemă de sănătate, eu cred că Dumnezeu mă va ține să îmi văd copila bine.

Iar dacă totuși se întâmplă ceva, eu îi las moștenire două apartamente și o las în grija doctorului Bogdan Marinescu, cel care m-a ajutat cu fertilizarea in vitro și este și nașul fetiței”, a declarat Adriana Iliescu cu ceva vreme în urmă.