VULPIȚA, „INTERZISĂ” LA ACCES DIRECT! CNA A SANCȚIONAT GRAV ANTENA 1: „ASTFEL DE PERSONAJE NU AU NICIUN MOTIV SĂ FIE PREZENTATE CA REPERE MORALE”

CNA-ul este, în continuare, cu ochii pe emisiunea Acces Direct! Deși povestea de viață a celor două personaje controversate, Vulpița și Viorel face furori pe micul ecran iar audiența este ridicată în aer, telenovela se află la a doua amendă din partea Consiliului Național al Audiovizualului.

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat Antena 1 pentru a doua oară, din cauza telenovelei Vulpița-Viorel. Postul de televiziune a fost amendat cu suma de 10.o00 de lei, din cauza „reperelor morale pe care le primesc tinerii”, în cadrul emisiunii Acces Direct.

În urmă cu o lună și jumătate, Antena 1 a mai primit o amendă de 100.000 de lei, tot din cauza emisiunii cu Vulpița, iar la cea de-a treia abatere, cele două personaje de la Acces Direct ar putea să nu mai apară pe sticlă.

Chiar dacă emisiunea nu a mai încălcat legea la modul grav, au existat, totuși, câteva aspecte care au avut „nevoie” de sancțiune.

Cei care au votat amenda au fost Radu Herjeu, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu, Cristina Pocora, Alexandru Kocsis și Orsolya Borsos, notează paginademedia.ro.

„Într-adevăr, dintr-un anumit punct de vedere, edițiile pe care le-am văzut acum sunt departe de edițiile de început. Sunt departe de lucrurile care se vorbeau la început, avorturi, sex sau viol. Acum se discută despre două personaje care, din motive care-mi scapă, fascinează milioane de români.

Presupun că audiențele sunt suficient de mari ca să justifice o asemenea emisiune.

Problema mea este că rămâne, în opinia mea, valabil unul dintre motivele pentru care ați primit sancțiune data trecută, legat de reperele morale pe care televiziunile le oferă copiilor și adolescenților.

Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale și să nu îmi spuneți că nu le prezentați așa. Simpla lor prezență, non-stop, pe al treilea post de televiziune din România (ca audiență) le transformă în repere morale.